Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem, Pécs, 2015

Boldogan összegzem az elmúlt négy hetet: sok munka, sok kreatív ötlet és óraterv, kedves emberek, motivált diákok, rengeteg új élmény és tapasztalat, kávé és klíma a hőségben. Ezt jelentette számomra a 2015-ik évi Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem Pécsen.

Boldog vagyok, hogy ebben az évben három csoportot is taníthattam – nagyszerű diákokkal. Sajnálom, hogy egy csoportot csak két hétig, de így is öröm volt számomra. Köszönöm a közös munkát Rebecca, Carolin és Enya!

Sok új inspirációt adott nekem a B2-es szintű csoport is, hiszen őket mindig újabb és újabb tananyagokkal kellett megkínálni. Ezáltal sok új videót találtam, szövegeket írtam, amelyeket még biztosan fogok használni más órákon is. Ráadásul végre csoportban is tesztelhettem a saját munkafüzetemet a “Miről van szó?”-t. Jó volt látni, hogyan működnek csoportban az általam írt feladatok. Köszönöm az együttműködést Gisela, Tabea, Maria, Maren, Asha és Sebastian!

Végül, de nem utolsó sorban az A1-2-es szintű csoportomnak is szeretném megköszönni a munkát. Ennek a csoportnak én voltam az “osztályfőnöke” is, és azt hiszem a négy hét végére sikerült nagyon jó közösséget teremteni. Igyekeztem számukra minél élvezetesebbé tenni a magyar nyelv elsajátítását, ugyanakkor sokat, nagyon sokat tanultunk. 7 leckét vettünk végig a MagyarOK 1. tankönyvből – a bemutatkozástól kezdve egészen a határozott igeragozásig-. Sokat gyarapodhatott a szókincsük, és ezt a szókincset igyekeztünk aktívvá is tenni és kommunikációs készségük is fejlődhetett, többek között az új lehetőségeket nyitó új nyelvtani szerkezetek által. Köszönöm a munkátokat, Sara, Beverly, Aleksandra, Adam, Bishoy, Karim, Piotr, Islam!

A nyári egyetemen mindig több tantársammal kell ügyesen és hatékonyan együttműködni, és úgy érzem, idén ez is igen jól sikerült. Legalábbis szerintem nagyon igyekeztünk gördülékenyek és segítőkészek lenni egymással szemben. Köszönöm ezt nektek, Edina, Betti, Vanda, Kata, Réka, Zsuzsa és Zsolt!

Ez a bejegyzés kicsit olyan lett, mint egy Oscar-díj gála beszéd. (-: De ez tényleg kemény munka volt tanárként is, és csak így sikerülhetett jól, hogy mindenki tette a maga dolgát.

Végül néhány kedves kép az elmúlt hetekből:

Tanulás és poszterkészítés magyarórán:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A1-2-es (Szaloncukor) csoport:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Záróprogram Orfűn:orfu3

orfu4

orfu5

orfu6

orfu7 Diákjaim a vizsga előtt:

vizsga1

vizsga2

vizsga3

 

Fotók: Baumann Tímea, Pelcz Kata, Nádai Tamás

 

You may also like...

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>