Regensburg-Pécs Tandem 4.

Végre elérkezett a Tandem-program csereutazása:

Június 21. és 28. között a pécsi diákok látogattak Regensburgba. Így most az volt a feladatom, hogy jó “regensburgi házigazda” legyek – bár ez a város a mai napig sok meglepetést tartogat számomra is. Remélem, azért sikerült mindenkit megfelelően elkalauzolnom. Persze nagyon sokat segítettek a regensburgi diákjaim is, akik például bajor specialitásokkal várták első este a pécsi tandempartnereiket.

A projektmunkákban is ígéretes kutatási témák mutatkoztak meg a pécsiek részéről is. Így például feltérképezésre kerültek a regensburgi mozik, az óváros építészete, az örökségvédelem, a bajor színházi napok és egy regensburgi Waldorf-óvoda. De többek között kifaggattuk a regensburgiakat arról is, hogy mit tudnak a magyarokról.

Természetesen sokat kirándultunk a környéken. “Dunára, magyar!” – lehetne a mottója ezeknek az utazásoknak, hiszen kétszer is hajóztunk a bajor Dunán. Először a Walhallához csordogáltunk le, majd sodrással szemben átküzdöttük magunkat a Duna-áttörésen, hogy aztán az ezeréves weltenburgi kolostor söreit kóstolhassuk meg – például a híres Barock Dunkelt. A pécsi diákok részeseivé válhattak a németek vb-lázának is: két német-nyertes focimeccset és az utána rajongók örömmenetét követhették figyelemmel.

Úgy tűnik, a Tandem-programban részt vett diákok között jó barátság alakult ki, és remélem, a kialakított kapcsolatok a jövőben is megmaradnak. Hiszen Pécs és Regensburg nincs is olyan távol egymástól…

Végül néhány fotó, melyeket a diákjaim készítettek:

You may also like...

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>