Magyarul tanítok – Mit csináltam mostanában?

Már régen nem írtam a blogban. Nem azért, mert nem dolgozom. Éppen azért, mert sokat dolgozom. Hol? A Pécsi Tudományegyetem Nemzetközi Oktatási Központjában, ahol magyar nyelvet tanítok, európai művelődéstörténet előadást tartok, magyar kiejtés órákat adok, nyári egyetemen oktatok. És persze továbbra is vannak privát tanítványaim, és remélem, még lesznek is sokan. Örülök annak, hogy több olyan tanítványom van, aki már évek óta tanul nálam magyarul, és egyre jobban és jobban beszélnek. (Éppen ma történt: egy új házaspár érkezett hozzám tanulni, és találkoztak egy másik tanítványommal, akivel magyarul beszélgettem. Azt mondták, azt hitték, ő is magyar, mert olyan jól beszélt. Tényleg jól beszél már, és majdnem mindent ért!)

Szerencsémre részt vehetek sok érdekes projektben is. Az elmúlt időszakban publikáltam 4 oktató füzetet a MagyarOK nyelvkönyvcsalád csomagjában:

  • Hangrend – Ez egy fonetikai gyakorló füzet.

mok_fuzet2hangrend_fedel-press

  • Miről van szó? – Ez egy B2-es szintű tematikus oktató füzet.

mok_varia3_fedel-press

  • Magyar-lengyel olvasókönyv – Ebben 7 híres magyar emberről olvashatsz szövegeket, és feladatokat is megoldhatsz az olvasás után. Természetesen az olvasókönyv magyar részét készítettem el. :-)

read_poland_read_hungary

  • Országismereti olvasmányok – Ezek a szövegek magyar országismereti órák előadásainak készültek, de olvasni is lehet őket.

orszagismeret

A füzetek mintaoldalait vagy akár az egész könyvet letöltheted itt.

Nagyon büszke vagyok arra, hogy elkészíthettem az ERASMUS + program online nyelvtanító oldalán (Online Linguistic Support) a magyar nyelvű tananyagot. Ezt a tananyagot az Erasmus+ program diákjai használhatják, mielőtt Magyarországra érkeznek. Remélem, segíti őket a magyarországi beilleszkedésben.

Most pedig éppen egy másik weboldal tananyagát készítem elő, amely kezdő szinten fogja segíteni a nyelvtanulókat a tanulásban – leckékkel, hanganyaggal, interaktív feladatokkal, játékokkal. Alig várom, hogy bemutathassam!

Elindult a facebook oldalam is Hungarian Teacher néven. Sokszor a blog helyett itt posztolok, ezért érdemes nézni.

Végül néhány életkép az elmúlt időszak munkáiból:

nyariegyetem2017_2 pvvar2 pvvar nyariegyetem2017 nyariegyetem_2017_3

You may also like...

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>